Uzgajivači pasa

staffordOni su ovakvi- oni su onakvi,isto kao i sa ljudima predrasude su barijere od kojih često ne vidimo drvo od šume,AST-a treba upoznati,osjetiti tu vibru-veselo podrhtavanje ,jezik radosti,energiju koja struji -koja se širi svaki put kada mu izgovorite ime.

 

 

americki-stafordski-terijer
Kupili ste psa,dobili ga na poklon ili ste ga ga pronašli na ulici-i vodite(nosite) ga doma-uzbuđeni ste i predpostavljam sretni-kako mu/joj osigurati sretan i zdrav suživot s Vama,vašom obitelji i okolinom,propisima i ljudskim društvom uopće?

francuski-buldog3
Zašto mnogi žele upravo francuskog buldoga? Taj mali, čvrsti nabijeni pas doista je zbog mnogih karakteristika idealan za držanje u stanu, štoviše, njegove karakterne osobine i ne omogućavaju držanje na otvorenom prostoru ili u dvorištu, na kiši ili hladnoći, na vrućini, bez kontakta s ljudima.

havanezer2-malaOdabir neke određene pasmine podrazumijeva da nas je po svojim karakteristikama privukla baš ta pasmina. Dakle, dobro smo proučili standard i upoznali se sa izgledom i temperamentom havanezera. Kada smo sigurni u svoju odluku da želimo kupiti štene havanezera krećemo u potragu za uzgajivačima.

francuski-buldog6
Francuski buldozi su brahicefalična pasmina, što znači da im njihova iznimno kratka njuška ponekad otežava disanje, a to se naročito manifestira za vrućih dana, ali i u snu.

francuski-buldog2
U Sjedinjenim Američkim Državama francuskih buldozi su 1994. godine po popularnosti bili tek 81. pasmina. U sljedećih deset godina, prema podacima Američkog kinološkog saveza (AKC), francuzići su se popeli među deset najbrojnijih pasmina kad se računa broj registriranih vlasnika i prijavljenih legla!

engleski_springer_spanijel3
Opći izgled: atraktivan, živahan, snažan, kompaktan i dobro balansiran pas simetrične građe. Od svih britanskih španijela ova pasmina ima najduže noge i najbolje je građena za trčanje.

francuski-buldog5
Nije posve točna tvrdnja da se tvrdoglave francuske buldoge ne može dovesti u red, naučiti ih naročitim vještinama.

newfoundland-mala
Newfoundland (Terranova) je izuzetno dobroćudna pasmina,izgledom na velikog plišanog medu, ovaj Moloss - vodoljubac , danas je u svijetu jako popularan i cijenjen obiteljski pas.Njegov urođeni instinkt za spašavanje čini ga idealnim za rad u vodi.

belgijski-ovcar
Jednog dana spremao sam se izvesti vježbe traženja u zatvorenom i otvorenom prostoru sa svojom ženkom malinoa, kao i X puta do tada.

francuski-buldog4
Francuski buldozi nisu zlatni retriveri, no i danas se često mogu čuti razmišljanja u kojima se neki elementi karaktera ovih dviju pasmina poistovjećuju.

irski_seter-mala
Irski seter oduvijek je plijenio pažnju svojom elegantnom pojavom, profinjenom glavom,raskošnim mahagonij kaputom te blagim pogledom.